Vedonlyönnin ABC – Harrastelijasta voittajaksi

Mitenkäs muuten sen blogin voisi aloittaa kuin sukeltamalla heti vedonlyöjän kannalta vaikeimpaan aiheeseen: Kuinka muuttua voittavaksi vedonlyöjäksi? Tähän kysymykseen ei tietenkään ole yksiselitteistä vastausta. Aloitetaan kuitenkin pohtimalla asioita, jotka ainakin edesauttaa tässä muutoksessa.

Olen itse harrastanut vedonlyöntiä noin seitsemän vuotta. Voittavaa järkiperäistä vedonlyöntiä olen harrastanut kirjoitushetkellä 15 kk. Mikä erottaa nämä periodit toisistaan? En enää tavoittele satojen tai tuhansien eurojen potteja yhden euron panoksella. Vihdoin pääsin irti tästä tuhoisasta ajatuksesta. Sen sijaan yhden euron panoksella tavoittelen 2-3 euron pottia. Tämä ajatuksenjuoksu on perustana kaikelle. Tiedän, alussa se turhauttaa juhlia muutaman euron voittoja (eihän niistä kehtaa edes kehuskella kavereille!). Maltin kanssa potit kuitenkin nousevat kunhan panoskoko on oikein suhteutettu kassaan (palataan tähän asiaan myöhemmin, mutta kärsimättömille vinkkinä: googlaa Kellyn kaava).

Eli isokertoimisista monen eri kohteen yhdistelmistä on luovuttava. Nämä ovat lähestulkoon aina huonoja vetoja. Otetaan helppo matemaattinen esimerkki. Oletetaan, että vedonlyöntiyhtiö ottaa 5% katteen. Ottelussa on kaksi vaihtoehtoista lopputulosta, niin kuin esimerkiksi tenniksessä. Tasaisessa ottelussa vedonlyöntiyhtiö antaa kertoimet 1.90 pelaajalle A ja 1.90 pelaajalle B. Oletetaan, että olet yhtä pätevä kertoimenlaskija kuin vedonlyöntiyhtiön työntekijät. Nyt yksittäisessä single-vedossa häviät keskimäärin 5%. Eli 10 euron panoksella saat keskimäärin 9,50 euroa takaisin. Siirytään singlestä tuplaan. Kun yhdistät kaksi tasaista ottelua edellä mainituilla 1.90 kertoimilla yhdelle lapulle, saat kertoimeksi 3.61. Tätä pelaamalla häviät keskimäärin 9,75% per veto. Eli 10 euron panoksella saat keskimäärin 9,03 euroa takaisin. Siirrytään vielä tuplasta triplaan. Eli yhdistämällä kolme tasaista ottelua kertoimilla 1.90 yhteen lappuun, saat kertoimeksi 6.86. Tätä pelaamalla häviät keskimäärin 14,26% per veto. Eli 10 euron panoksella saat enää keskimäärin 8,57 euroa takaisin. Oletimme esimerkissä, että lasket kertoimia yhtä hyvin kuin vedonlyöntiyhtiön kertoimenlaskijat. Jos haluat pitkässä juoksussa voittaa rahaa, sinun on kuitenkin oltava heitä parempi. Edellä mainitut prosenttilukemat voidaan ajatella vedonlyöntiyhtiöiden kertoimenlaskijoiden etumatkana vedonlyöjään nähden. Eikö ole helpompi ottaa tuo 5% kiinni kuin 14,26%? Single-vedoissa sinulla on parhaat mahdollisuudet voittaa vedonlyöntiyhtiö.

Pelaa aina isointa kerrointa. Edellä mainitussa esimerkissä molemmat pelaajat saivat vedonlyöntiyhtiöltä kertoimen 1.90. Jokin toinen vedonlyöntiyhtiö voi kuitenkin antaa pelaajalle A kertoimen 2.00 ja pelaajalle B kertoimen 1.81. Mikäli olit lyömässä vetoa pelaajan A puolesta, kannattaa se nyt ilman muuta tehdä tuolla kertoimella 2.00. Näin tuo aiemmin mainittu 5% kate tippuu ja on enää 2,56%.

Ei tehdä ensimmäisestä postauksesta liian raskasta, joten lopetetaan tällä kertaa tähän. Toivon mukaan osasin selittää esimerkit tarpeeksi hyvin. Jos kuitenkin jäi jotain kysyttävää, niin vastaan mielelläni kysymyksiin. Muutenkin kaikki palaute on aina tervetullutta.

2 thoughts on “Vedonlyönnin ABC – Harrastelijasta voittajaksi

Add yours

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: