Esittelyssä – FanTeam

Esittelyvuorossa jo muutaman vuoden isosti Euroopassa tuloaan tekevä lähinnä DFS-pelejä tarjoava (daily fantasy sports), FanTeam. Ennustan heille isoa läpimurtokautta sesongille 2019/20. Heillä, kuten kaikilla muillakin uusilla toimijoilla, on ollut omat kasvukipunsa, mutta jo viime vuosina pelit ovat olleet erittäin hyvin toimivia ja mm. takkuilut nettisivun toimivuuden kanssa ovat kaukaista historiaa.

Nettisivujen ulkoasu on päivitetty entistä selkeämmäksi tulevalle kaudelle. Pidän muutenkin heidän selkeydestä tuoda kaikki tarpeellinen informaatio peleistä hyvin esille (ottelut, säännöt, palkinnot, osallistujat, panos, rake, yms). Säännöt ovat yksiselitteiset ja he pitävät huolta, että pisteykset ja palkinnonjaot menee juuri niin kuin pitääkin, jolloin pelaajat voivat keskittyä optimoimaan joukkueitaan.

Mikä ihmeen DFS?

Suomalaisille DFS-pelejä voisi kuvata Liigapörssin ja pokeriturnauksen risteytyksenä. Siinä missä Liigapörssissä tai FPL:ssä (Fantasy Premier League) kilpailut kestävät usein joko koko kauden tai useita kierroksia, niin DFS-pelit ovat pääosin vain yhden pelikierroksen tai muutaman pelin mittaisia turnauksia. Pelien osallistumismaksut ovat puolestaan suora kopio pokeriturnauksista. Pelaaja maksaa peliin osallistumisesta esimerkiksi 11€, josta 10€ menee palkintopottiin ja 1€ rakena pelinjärjestäjälle. Mikäli Liigapörssissä tai Fantasyssa olet hyvä valikoimaan joukkueen yksittäiselle kierrokselle, mutta koko kauden mittainen kilpailu tuottaa vaikeuksia, voisi DFS olla oikea peli sinulle.

Huomioisen arvoista on myös, että DFS-peleissä pelaaja pystyy panostamaan peleihin huomattavasti useammin ja enemmän kuin koko kauden mittaisissa fantasy-peleissä. Tämä tuo mukanaan sekä mahdollisuuksia että uhkia. Kunhan panoskoko on tarpeeksi pieni, niin pelaajalla on mahdollisuus osallistua lyhyessäkin ajassa useampiin peleihin ja näin ollen voittavat pelaajat pystyvät kierrättämään pelikassaa suhteellisen nopeastikin. Toisaalta liian suuri panoskoko johtaa nopeasti pelikassan kuihtumiseen ja pahimmassa tapauksessa pyrkimyksiin tappioiden takaisin voittamisesta, mikä ei tietenkään ole  oikea tapa pelata rahapelejä. Oikein pelattuna DFS on hyvä tapa lisätä pelikassan kiertoa, mutta pelaajan on tärkeä tarkkailla omaa pelikäyttäytymistään, jotta panokset pysyvät oikean kokoisina. FanTeam on myös tämän suhteen oiva toimija, sillä he tarjoavat turnauksia monille eri panoskoille, alkaen 1,10 eurosta, joten useampien pelaajien on mahdollista löytää itselleen juuri sopiva panostaso.

FanTeam on tasaisesti kasvattanut pelivalikoimaansa. Jalkapallossa tarjonta on suurinta ja turnauksia on tarjolla Valioliigasta Veikkausliigaan tai vaikka Mestarien liigasta Ukrainan Super Cupiin. Jalkapallon lisäksi tarjolla on DFS-pelejä mm. NHL:stä, NBA:sta ja MLB:stä.

Tälle kaudelle FanTeam on tuonut pelivalikoimaansa DFS:n lisäksi myös ihan perinteiset vedonlyöntikertoimet, joissa tarjonta on tosin vielä melko suppeaa. 1X2 ja totals -vetojen lisäksi kertoimia tarjotaan kuitenkin myös pelaajien fanteam-pisteistä. Valioliigan ensimmäiselle kierrokselle voit pelata vaikka kohdetta, kumpi tekee kierroksella enemmän fanteam-pisteitä Paul Pogba vai Christian Eriksen. Nämä ovat mielenkiintoinen lisä pelivalikoimaan ja itse tulen varmasti perkaamaan näitä tarkasti läpi ja pelaamaan aina mikäli näen kertoimien asettelun olevan pielessä. Eiköhän näistä jotain vetovihjeitäkin saada laitettua kunhan ensin kalibroin mallini FanTeam pisteytykseen sopivaksi (FanTeam pisteytys on hyvin lähellä FPL:ää, mutta muutama pieni ero on jokaisen pelaajan syytä ottaa huomioon. Näistä lisää myöhemmin).

Premier League Season Game

Tulevan kauden ehkä kuitenkin se kaikista mielenkiintoisin peli on FanTeamin koko kauden kestävä turnaus Valioliigasta, jossa takuupottina on huimat 250 000 euroa. Koko kauden voittajalle potista jää palkinnoksi 50 000 euroa. Myös kuukausien ja peliviikkojen parhaat joukkueet palkitaan tuntuvilla summilla. Näin ollen koko turnauksen maksimi voitto per joukkue kipuaa jopa yli 60 000 euron.

Turnaus maksaa 25€ ja osallistujamäärä on rajattu 12 000 joukkueseen, jolloin voittomahdollisuudet säilyvät vielä realistisina toisin kuin FPL:ssä, jossa nyt jo tulevalle kaudelle on rekisteröity joukkueita yli 1,5 miljoonaa kappaletta. FanTeamin kausipeliin on tällä hetkellä rekisteröitynyt noin 600 joukkuetta. Mikäli osallistumisajan päättyessä joukkuemäärä on alle 10 000, jää kausipeliin osallistuminen jopa +ev peliksi. Itse lähden tietenkin tavoittelemaan kärkisijoja, joten tulen tekemään muutaman joukkueen vähän eri kulmista, mutta perusideani kantavat joukkueesta toiseen. Seuraavissa postauksissa käydään turnausta läpi vielä tarkemmin ja pureudutaan muutamiin taktiikoihin sekä pelaajavalintoihin. Mikäli kiinnostuksesi heräsi, stay tuned!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: