FanTeam: CL Knockout Freeze

Mestarien liiga jatkuu tiistaina ja FanTeam on rakentanut mielenkiintoisen turnauksen jatkopeleihin. Sanoisin, että turnauksessa mitataan erityisesti Fantasy-tietäjien asiantuntijuutta Euroopan kentiltä, mutta myös mukautumiskykyä uuteen turnausmuotoon. Otetaan pikainen katsaus turnaukseen ja pohditaan muutamia asioita, joita hyvä pitää mielessä joukkuetta kasatessa.

Turnauksen takuupotin ollessa 100 000€, tulee peli varmasti keräämään paljon osallistujia, niin uusia fantasypelaajia kuin myös vanhoja kettuja. Kaikkien tavoitteena on tietysti napata se ykköspaikka, joka oikeuttaa 25 000€ lunastukseen vain 25€ panoksella. Osallistujien joukossa on varmasti useita raudan kovia ammattilaisia, joten on tärkeä miettiä keinoja, joilla pystyt mahdollisesti kaventamaan heidän etuaan tai kääntämään edun jopa itsellesi.

Kuinka pelataan?

Turnauksesta poikkeuksellisen tekee sen ”freeze” ominaisuus. Nimensä mukaisesti tämä tarkoittaa sitä kun tiistaina 18.2. turnaus alkaa, niin tämän jälkeen et voi enää tehdä muutoksia joukkueeseen. Sen jälkeen jäljellä on vain koko kevään kestävä jännitys joukkueesi puolesta aina sinne alkukesän finaaliin asti. Muuten turnaus toimii aivan tutulla fantasypelien kaavalla, eli valitaan pelaajat kentälle 1+10 sekä vaihtopelaajat 1+3. Voit valita maksimissaan 3 pelaajaa per joukkue. Tämän lisäksi valitaan kapteeni sekä varakapteeni.

Apua markkinasta

”Freeze” ominaisuuden vuoksi on ensisijaisen tärkeää pyrkiä valitsemaan pelaajia joukkueista, joiden odotat etenevän pitkälle turnauksessa. Jokainen joukkue tulee pelaamaan kuitenkin vähintään 2 peliä, mutta finaaliin yltävät joukkueet pelaavat jopa 7 ottelua. Tässä on mieletön ero, kun mietit että haluat maksimoida joukkueesi pisteet. Sekään ei toki riitä, että joukkue pelaa 6 tai 7 peliä, mutta lisäksi pitäisi pyrkiä valitsemaan pelaajat, jotka odotetusti pelaavat kaikki Mestarien liigan pelit, mieluusti usein vielä 90 minuuttia. Et voi toki tietää ketä tulee loukkaantumaan tai mitä muuta kevään mittaan ikinä tapahtuukaan, joten kaikki on nyt perustettava vain tämän hetkeen parhaaseen arvioon.

Vedonlyöntimarkkina on tänä päivänä niin tehokas, että suosittelen ottamaan sieltä vinkkejä joukkueista, joiden odotetaan pärjäävän Mestarien liigassa. Pinnaclen kirjoitushetken voittajakertoimet ovat seuraavat:

 1. Liverpool 4.13
 2. Man City 5.10
 3. Barcelona 7.13
 4. PSG 8.16
 5. Bayern München 8.16
 6. Juventus 10.20
 7. Real Madrid 14.29
 8. Tottenham 21.42
 9. Atletico Madrid 26.52
 10. Chelsea 31.62
 11. RB Leipzig 31.62
 12. Dortmund 41.82
 13. Napoli 52.03
 14. Atalanta 52.03
 15. Valencia 77.53
 16. Lyon 154.04

Voittajakertoimien lisäksi on toki tärkeää miettiä kuinka todennäköistä on, että kukin joukkue etenee nyt aluksi vain seuraavalle kierrokselle, mikä tarkoittaa kahden pelin sijasta vähintään neljää peliä. Etenkin tätä tarkoitusta varten suosittelen lukemaan korkealle arvostamieni vedonlyöntiammattilaisten Olli Kosken sekä Janne Hakulisen mietteet Nordicbetin blogista.

Taktiikan muodostamista ja pienten etujen kääntämistä itselle

Kun taustatyö markkinasta ja joukkueiden voimasuhteista on tehty, suosittelen miettimään raamit joukkueen kasaamiselle. Kyseessä on turnaus, jossa osallistujia tulee olemaan tuhansia. Näin ollen voittoa tavoitellessa on tärkeää, että joukkue erottuu jonkin verran massasta. Kuitenkin ylivaikean joukkueen tekeminen on myös harvoin kannattavaa. Massaan sekoittuvan joukkueen piirre voisi tässä tapauksessa olla esimerkiksi se, että kaikki pelaajasi ovat edellä piirretyn listauksen top-6 joukkueista (ei toki automaattisesti tarkoita tätä, mutta oletettavaa on että näiden joukkueiden pelaajat ovat hyvin suosittuja valintoja osallistujien kesken). Toisaalta joukkueesi on ilman muuta ylivaikea, jos vähintään puolet pelaajistasi ei löydy listauksen top-8 joukkueista, joten jonkinlainen balanssi olisi hyvä löytää.

Yleisesti fantasypeleissä ei itseasiassa kannata katsoa liikaa edes joukkueita, vaan enemmänkin paneutua yksittäisiin pelaajiin ja heidän potentiaaliin tehdä pisteitä. Tämä pätee jokseenkin toki myös tässä turnauksessa, mutta tällä kertaa tärkeämpää on keskittyä nimenomaan joukkueisiin, jotka isolla todennäköisyydellä pelaa yli kaksi ottelua jatkopeleissä.

Tärkeimmät neuvoni joukkueen rakentamiseen

 • Valitse 2-4 joukkuetta, joiden odotat etenevän top-4 joukkoon. Rakenna kokoonpanosi runko näiden joukkueiden pelaajista.
 • Valitse 1-2 joukkuetta, joiden uskot yllättävän ja ota näistä pari-muutama pelaaja täyttämään kokoonpanoasi ja vaihtopenkkiä.
 • Ota pelaajia, jotka pelaavat lähtökohtaisesti kaikki pelit ja mielellään 90 minuuttia. Kuitenkin potentiaalisia maalien ja syöttöpisteiden tekijöitä.
 • Mieti minkä verran on järkevää sitoa rahaa vaihtopenkkiin ja toisaalta kuinka monta todella halpaa pelaajaa uskallat ottaa. On tärkeää saada täysi kokoonpano jalkeille vielä puolivälieriin.

Lopuksi vielä ehkä se kaikista tärkein neuvo:

 • Valitse kapteeniksi sekä varakapteeniksi huippupelaajat kahdesta eri joukkueesta, joiden uskot olevan mahdollisesti jopa vastakkain finaalissa. Näin maksimoit kapteenisi pisteet, jotka ilman muuta tulevat olemaan todella suuressa merkityksessä tässä kilpailussa. Voin oikeastaan lähes varmuudella sanoa, että mikäli kumpikaan kapteenisi tai varakapteenisi ei tule pelaamaan 6 ottelua, niin et tule turnauksen top-10 sijoille yltämään. Niin suuri merkitys kapteenilla on.

Pelaajavalintoihin ei tällä kertaa sen suurempia tärppejä tule, jotta ei kaikkea kilpailuetua anneta itseltä pois. Toki olen aina valmis spekuloimaan valinnoista vaikka twitterin puolella @santeriahtiaine. Palaamisiin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: