Taustaa

Blogista

Blogin tarkoitus on tarjota mielenkiintoista luettavaa kaikille vedonlyöjille sekä vedonlyönnistä kiinnostuneille. Ajatuksena on tarttua ajankohtaisiin vedonlyöntiä koskeviin aiheisiin, jakaa omia kokemuksia sekä toivottavasti synnyttää myös keskustelua. Kirjoitukset käsittelevät vedonlyöntiin liittyviä aiheita laidasta laitaan. Suurin osa kirjoituksista on erityisesti suunnattu harrastelijoille, jotka ovat ottamassa ensiaskeliaan ammattimaiseen vedonlyöntiin. Pyrin silti tuottamaan kiinnostavaa sisältöä niin raudanlujille ammattilaisille kuin myös aloitteleville vedonlyöjille. Blogin tarkoitus ei ole kannustaa ihmisiä vedonlyönnin pariin. Sen sijaan blogin tarkoitus on kannustaa vedonlyöjiä järkevämpään ja pitkässä juoksussa mahdollisesti jopa tuottavaan vedonlyöntiin. Blogin ikäraja on K-18.

Kirjoittajasta

Etenkin vedonlyönnistä kertovia tekstejä lukiessa on hyvin tärkeää ajatella kriittisesti. Vedonlyöjälle on tärkeää oppia ja omaksua nopeasti uusia asioita, mutta samalla on pystyttävä haastamaan lukemaansa. Vedonlyönnin maailmassa on kovin vähän yksiselitteisiä totuuksia. Monet seikat perustuvat enemmän tai vähemmän mielipiteeseen. Yritä aina lukiessasi poimia asioita, joihin saattaisi vaikuttaa liikaa kirjoittajan oma mielipide yksiselitteisten tutkimustulosten sijasta. Kriittistä ajattelua helpottaakseni haluan kertoa itsestäni parilla sanalla. Näin pystytte paremmin arvioimaan kirjoittamaani, mielipiteitäni ja mahdollisia ajattelun vääristymiä (ihmisiä kun kaikki ollaan, niin näitäkin vääjäämättä silloin tällöin esiintyy).

Olen siis 26-vuotias ekonomi, joka elää ja hengittää urheilusta. Valmistuin 2018 kauppatieteiden maisteriksi Aalto Yliopistosta, jossa pääaineeni oli laskentatoimi. Lisäksi sivuaineena luin sekä taloustiedettä että tuotantotaloutta. Pro Graduni sijoittuu puolestaan urheilutaloustieteen kenttään. Tutkimuksessani selvitin eurooppalaisten jalkapalloseurojen urheilullisen ja taloudellisen menestyksen yhteyttä. Päivätöitä teen tällä hetkellä nimikkeellä sales controller ja työkokemusta löytyy monipuolisesti talouden erilaisista tehtävistä.

Mikä sitten vetää minua urheilun analysoinnin ja vedonlyönnin pariin? En kyllä edelleenkään osaa tuohon kysymykseen oikein vastata, mutta uskoisin syynä olevan mieletön kiinnostukseni urheilua kohtaan. Monet opiskelijakavereistani kiinnostuivat opintojen aikana osakesijoittamisesta, mutta itse koin sijoitusmielessä kiinnostavammaksi urheiluvedonlyönnin. On jotenkin erityisen palkitsevaa seurata/analysoida/sijoittaa urheilutapahtumiin, joiden katsomisesta itse nautit. Tätä tunnetta en valitettavasti osakesijoittamisesta samalla tavalla saa, vaikka sekin kovin mielenkiintoinen pelikenttä on.

Loppuun vielä lyhyt tiivistelmä tähän astisesta matkastani vedonlyönnin parissa. Matka alkoi lukiossa Veikkauksen pitkävetolappuja täyttäen ja Liigapörssiä pelaten. Nopeasti mukaan tulivat myös erilaiset veikkauskisat arvokisoista sekä Fantasy Premier League. Muutaman vuoden harrastin vedonlyöntiä satunnaisesti ja pääroolissa oli vedonlyönnin sijaan puhdas kiinnostus urheilua kohtaan. Silti samalla tutustuin hiljalleen vedonlyöntimarkkinoihin ja ymmärsin markkinoiden olevan kuvitelmaani suuremmat avatessani ovia Veikkauksen lisäksi muihin yrityksiin. Vuonna 2014 satunnainen vedonlyönti alkoi muuttua tiheämmäksi. Ensimmäiset Excel-kirjanpitoni alkoivat tällöin, ja aloin todella mitata vedonlyöntini kannattavuutta. Vedonlyöntistrategiani olivat vielä kuitenkin hyvin alkeellisia ja isossa roolissa oli hyötyminen erilaisista vedonlyöntibonuksista.

Alkukohtana ammattimaiselle vedonlyönnilleni pidän vuotta 2016, jolloin hylkäsin aiemman kirjanpitoni ja aloitin ”puhtaalta pöydältä”. Strategiani olivat kehittyneet ja aloin tosissaan laskemaan todennäköisyyksiä eri tapahtumille. Tämän seurauksena vuonna 2016 alkanut kirjanpitoni on reilusti plussalla ja toiminnan kannattavuus on erityisesti pitänyt mielenkiintoani yllä. Haluan jatkuvasti oppia lisää ja kehittää itseäni.

Blogin lisäksi minun matkaani vedonlyönnin parissa voit seurata Twitteristä.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: